NUR Travel është një agjenci turistike kryesisht e dedikuar për të ofruar shërbime të jashtëzakonshme për besimtarët myslimanë për pelegrinazhet e tyre të Haxhit dhe Umres. Misioni ynë i ka rrënjët në sigurimin që udhëtimet tuaja të shenjta të përputhen me mësimet e Kuranit dhe traditat e Profetit Muhamed, paqja qoftë mbi të.

+41 76 244 28 43
Baronrain 6a, Balsthal, Schweiz
[email protected]

Haxhi 2018

Përjetoni pelegrinazhin më të shenjtë me Nur Travel

Përgatituni për udhëtimin shpirtëror të jetës ndërsa nisim Haxhin 2018 me Nur Travel. Haxhi, një nga pesë shtyllat e Islamit, është një pelegrinazh i shenjtë që çdo musliman i devotshëm aspiron të ndërmarrë. Është një udhëtim i thellë besimi, uniteti dhe vetë-reflektimi.

14 Ditë
 • Destinacioni

 • Nisja

  Zurich Airport
 • Të përfshira

  Akomodimi në hotel
  Bileta fluturimi
  Ihrami
  Mëngjes dhe darkë
  Shoqërues me eksperiencë
  Transporti në Meke dhe Medine
  Vizë për Haxh
1

Dita 1: Mbrritja në Arabi Saudite

 • Mirë se vini në Arabi Saudite, tokën e shenjtë të Haxhit.
 • Ekipi ynë do t'ju mirëpresë në aeroport dhe do të ndihmojë në procedurat e emigracionit.
 • Transferimi në hotelin tuaj në Medinë.
 • Kalojeni ditën duke pushuar dhe përgatituni për udhëtimin tuaj shpirtëror.
2

Dita 2-4: Udhëzim Shpirtëror në Medinë

 • Vizitoni Xhaminë e njohur të Profetit (El-Masjid en-Nebawi).
 • Kaloni kohë në xhaminë Quba, xhamia e parë e ndërtuar nga Profeti Muhamed.
 • Eksploroni Xhaminë Kiblatain dhe malin Uhud.
 • Reflektoni dhe falni namazin tek varret e Profetit dhe të shokëve të tij në Xhenet el-Baki.
 • Merrni pjesë në seancat e përditshme shpirtërore për të thelluar të kuptuarit tuaj për Islamin.
3

Dita 5: Nisja për në Mekë

 • Pas namazit të sabahut nisemi për në Mekë.
 • Mbërritni në hotelin tuaj në Mekë dhe kryeni Umren (haxhin më të vogël).
 • Plotësoni ritualet e Umres, duke përfshirë Tawafin (rrethim) dhe Sai (shëtitjen midis Safas dhe Merwah).
 • Kaloni natën në Mekë, gati për të filluar pelegrinazhin tuaj të Haxhit.
4

Dita 6-10: Pelegrinazhi i Haxhit

 • Hyni në gjendjen e Ihramit, duke nënkuptuar udhëtimin tuaj në vendet e shenjta.
 • Nisuni për në Mina dhe kaloni ditën në lutje dhe reflektim.
 • Shkoni në Arafat, ku do të qëndroni në fushën e Arafatit dhe do të bëni lutje.
 • Pas perëndimit të diellit, drejtohuni në Muzdalifah, ku do të grumbulloni guralecë për gurëzimin simbolik të djallit.
 • Kthehuni në Mina për të kryer ritualet simbolike të gurëve.
 • Sakrifikoni një kafshë si një akt bindjeje dhe mirënjohjeje.
 • Kryeni Tawaf el-Ifadeh dhe Sai.
 • Kaloni kohë në Mina për rituale shtesë të gjuajtjes me gurë.
 • Kthehuni në Mekë dhe plotësoni Tawaf al-Wida (Tavafi i Lamtumirës) në Qabe.
 • Përfundoni pelegrinazhin tuaj të Haxhit dhe qëndroni në Mekë për lutje shtesë.
5

Dita 11: Kthimi në Medinë

 • Kthimi në Medine për një vizitë të fundit në Xhaminë e Profetit.
 • Ofroni lutje dhe kërkoni bekime përpara se të niseni.
 • Transferimi në aeroport për fluturimin tuaj në shtëpi.
6

Dita 12: Nisja nga Arabia Saudite

 • Largohuni nga Arabia Saudite me një zemër plot besim dhe kujtime të dashura.
Ky itinerar gjithëpërfshirës ju siguron të përjetoni çdo aspekt të Haxhit 2023, nga zgjimi shpirtëror në Medine deri te ritualet e thella në Mekë. Çdo ditë është planifikuar me përpikëri për t'ju ofruar një pelegrinazh kuptimplotë dhe të paharrueshëm.

Lokacioni i udhëtimit

Scan the code