NUR Travel është një agjenci turistike kryesisht e dedikuar për të ofruar shërbime të jashtëzakonshme për besimtarët myslimanë për pelegrinazhet e tyre të Haxhit dhe Umres. Misioni ynë i ka rrënjët në sigurimin që udhëtimet tuaja të shenjta të përputhen me mësimet e Kuranit dhe traditat e Profetit Muhamed, paqja qoftë mbi të.

+41 76 244 28 43
Baronrain 6a, Balsthal, Schweiz
[email protected]
Image Alt

Umre

Zbuloni Qytetet më të Shenjta: Meka dhe Medinah

Filloni udhëtimin në zemrën e Islamit, ku historia, shpirtërorja dhe përkushtimi bashkohen në qytetet e shenjta të Mekës dhe Medinës. Këto dy destinacione të nderuara kanë një rëndësi të thellë për miliona muslimanë në mbarë botën, duke i bërë ato pika qendrore të pelegrinazheve shpirtërore dhe reflektimeve fetare. Le t’ju udhëzojmë përmes thelbit të këtyre qyteteve dhe përvojave të dashura që ato ofrojnë.

Meka: Qendra e Universit

Meka, vendlindja e Profetit Muhamed dhe qyteti më i shenjtë në Islam, qëndron si një dëshmi e besimit dhe përkushtimit të palëkundur. Çdo vit, miliona pelegrinë nga e gjithë bota mblidhen këtu për të kryer ritualet e Haxhit dhe Umres, duke kërkuar falje, bekime dhe një lidhje më të ngushtë me Allahun.

Pikat kryesore:

  • Xhamia e Madhe (Masjid al-Haram): Shtëpia e Qabes madhështore, Xhamia e Madhe është një qendër shpirtërore dhe uniteti për muslimanët. Tavafi, rrethimi i Qabes, është një akt thellësisht simbolik i përkushtimit.
  • Mali Arafat (Xhebel al-Rahmah): Një vend me rëndësi të madhe gjatë pelegrinazhit të Haxhit, ku pelegrinët qëndrojnë në lutje, duke kërkuar mëshirën dhe faljen e Allahut.
  • Safa dhe Marwah: Dy kodra ndërmjet të cilave haxhilerët ecin gjatë Sa’i-t, duke ndjekur hapat e Haxherit në kërkimin e saj për ujë për djalin e saj Ismail.

Medinah: Qyteti Ndriçues

Medina, qyteti i Xhamisë së Profetit dhe vendi i dytë më i shenjtë në Islam, nxjerr qetësi dhe reflektim shpirtëror. Është vendi i fundit i prehjes së Profetit Muhamed, duke e bërë atë një destinacion me nderim të jashtëzakonshëm për besimtarët.

Pikat kryesore:

  • Xhamia e Profetit (Masjid al-Nabawi): Një vend me qetësi të pamasë, xhamia strehon varrin e Profetit Muhamed. Pelegrinët mblidhen këtu për të bërë lutje dhe për të kërkuar bekime.
  • Xhamia Quba: Xhamia e parë e ndërtuar në historinë e Islamit, me shpërblime të pamasë bashkangjitur kryerjes së lutjeve këtu.
  • Xhamia Kiblatain: Një xhami unike ku drejtimi i lutjes (kibla) u ndryshua nga Jeruzalemi në Mekke.

Përjetoni thirrjen shpirtërore:

Udhëtimi për në Mekë dhe Medine shkon përtej udhëtimit fizik; është një thirrje për shpirtin. Është një mundësi për të pastruar shpirtin, për të kërkuar falje dhe për të thelluar marrëdhënien me hyjnoren. Historia e pasur e qyteteve, vendet e shenjta dhe lutjet kolektive krijojnë një atmosferë uniteti dhe përulësie që lë një gjurmë të pashlyeshme në çdo pelegrin.

Bashkohu me ne:

Nur Travel është shoqëruesi juaj në këtë odise të shenjtë. Ekspertiza dhe vëmendja jonë ndaj detajeve sigurojnë që udhëtimi juaj në Mekë dhe Medine të jetë sa më i qetë dhe pasurues shpirtërisht. Le të jemi shoqëruesit tuaj në këtë udhëtim të mrekullueshëm të zemrës dhe të shpirtit.

Udhëtimet për në Umre:

Scan the code